Rikken bestrating en groenvoorziening
Het adres voor ontwerp, aanleg en onderhoud

Diensten

Rikken bestrating levert een groot aantal diensten in samenwerking met zijn partners. Hieronder volgen een aantal van onze diensten. Staat de dienst waarnaar u opzoek bent er niet tussen? Stuur ons een bericht en samen bespreken we de mogelijkheden!

  • Tuinontwerp

De vormgeving van uw tuin of project valt of staat met een juist ontwerp. Rikken bestrating ontwerpt uw droomtuin of bedrijventerrein zelf. Hiervoor gebruiken wij zowel de traditionele manier van ontwerpen op papier als de moderne technieken met 2D en 3D ontwerpen. Het uitgangspunt voor een tuinontwerp zijn uw wensen en behoeften, maar ook de omgeving waarin de ruimte zich begeeft. Wij proberen, indien mogelijk, elementen uit de gehele omgeving te betrekken bij het juiste ontwerp. Woont u in een bosrijke omgeving met veel groen en speelse contouren? Indien gewenst laten wij dit terugkomen in uw droomtuin! Wij ontwerpen in diverse stijlen, van modern tot klassiek, van strak tot modern, voor elke stijl vinden wij een oplossing! 

Heeft u een eigen ontwerp gemaakt of deze laten maken bij een erkend architectenbureau? Geen probleem! Graag komen wij het ontwerp bespreken en komen samen tot een passend, definitief ontwerp.  

  • Tuinrenovatie

De huidige tuin past niet meer bij uw wensen en behoeften van het moment. Uw gehele tuin of enkele gedeelten van de tuin dienen te worden vervangen. Voordat er begonnen kan worden met het realiseren van uw droomproject, dient de ruimte te worden leeggehaald.  Bestratingsmateriaal dat nog niet is afgeschreven, kan herbruikt worden bij de herinrichting van uw droomtuin. Restmaterialen zullen worden afgevoerd. Indien nodig leveren wij in samenwerking met een van onze partners een containerbak waarin het afval kan worden gestort. Wanneer de gehele ruimte is leeggehaald, is het zaak om de hoogtes uit te zetten. Door het gebruik van laserapparatuur waarborgen wij een uiterste precisie. Tijdens het uitzetten van de hoogtes worden de contouren van de ruimte duidelijk. Hierdoor krijgt u een overzicht van de uit te voeren werkzaamheden. 

Na deze fase is het zaak om al het grondwerk uit te voeren, alvorens de aanleg van start kan gaan! 

  • Grondwerkzaamheden

Nadat de ruimte is leeggehaald en alle restmaterialen zijn afgevoerd, kan er begonnen worden met het grondwerk. Nadat alle hoogtes zijn uitgezet, zal er waar nodig worden uitgegraven. Dit gebeurt zowel met de hand als met diverse machinerie. In samenwerking met onze partners hebben wij diverse kranen tot onze beschikking van 1 tot 20 ton. Geen oppervlakte is te groot! Tijdens het grondwerk zullen wij ook eventuele leidingen verleggen en/of aansluiten. Daarnaast treffen we, indien benodigd, voorbereidingen voor afwateringsgoten. Nadat het oppervlakte is uitgegraven, kan er worden begonnen met het opbrengen van diverse mineralen. Wordt uw straatwerk zwaar belast? Wij zullen de ruimte opvullen met puingranulaat en bestratingszand. Wilt u meer groen aanbrengen? Wij hogen de ruimte op met tuinaarde en vullen het af met potgrond en/of tuinturf. Wilt u een aantal looppaden toevoegen in uw tuin of bedrijfsterrein? Wij zullen de ruimte opvullen met ophoogzand. Daarnaast leveren wij ook materialen als grind, split, keien, houtsnippers, lavasteen en andere toepassingen.  

  • Aanleg

Nadat het grondwerk is afgerond, is het tijd voor de opbouwende fase. De laatste hand is gelegd aan het ontwerp, de definitieve invulling is in samenspraak overeengekomen. Tijdens de aanlegfase zal er voortdurend contact worden gehouden met de klant om een optimale tevredenheid te realiseren. Het aanleggen zal in een aantal fasen gebeuren, waarbij allereerst de hoofdlijnen worden uitgezet door middel van het plaatsen van opsluitbanden en het realiseren van bloemborders. Bij een eventuele vijver zal de fundering eerst worden gemaakt alvorens er begonnen wordt met de bestratingswerkzaamheden. Het bestraten gebeurt door vakkundig opgeleide stratenmakers. Om de fysieke belasting te verminderen is het mogelijk om zware objecten te plaatsen met hydraulische apparatuur. Wanneer het oppervlakte is bestraat, zal het geheel worden afgetrild om verzakkingen te voorkomen. Als laatste zal het straatwerk worden uitgevoegd om verschuivingen en onkruid te voorkomen. Desgewenst kunnen tegels vast worden uitgevoegd ter voorkoming van onkruid.  

  • Groenwerkzaamheden

Nadat de complete tuin is aangelegd, is het tijd om groen toe te voegen. Om uw eigen sfeer te creëren, wordt er in samenspraak een beplantingsplan opgesteld. Hierbij kan er worden gekozen voor diverse soorten beplanting. Wilt u ook in de winter genieten van kleur in uw tuin? Kies voor wintergroene beplanting of een (kunst)grasveld.  Houd u van strakke lijnen? Kies voor beplanting dat zich graag kort laat snoeien om zo strakke contouren te kunnen creëren. Wilt u zo min mogelijk onderhoud in uw tuin maar wel kleur in het buitenleven? Kies voor een snel groeiende plant welke een groot oppervlakte beslaat, vul de borders zo intensief mogelijk en bedek de overige grond met bijvoorbeeld houtsnippers of lavasteen. Om de planten zo goed mogelijk te laten groeien, werken wij met voedzame grond. Wanneer nodig worden de planten in tuinturf gezet om de groei te bevorderen. Alle borders worden afgestrooid met verse potgrond waarin genoeg voeding zit om het eerste bloeiseizoen door te komen. Overleeft de beplanting het eerste bloeiseizoen niet? Geen punt, dit wordt kosteloos vervangen. 

  • Houtwerken

Uw tuin heeft vorm gekregen, het groen is aangebracht. Het genieten in uw eigen tuin kan beginnen. Om optimaal te kunnen genieten, wilt u de nodige privacy in de tuin hebben. Dit kan door middel van hoge begroeiing aan te brengen of door het plaatsen van een schutting. Wij leveren schuttingen van diverse materialen, zoals hardhout, grenen, keramiek of douglas. Wilt u ook in regenachtige seizoenen van uw tuin kunnen genieten? In samenwerking met onze partners zijn wij ook in staat een complete overkapping of veranda te plaatsen. Zoekt u een extra opslagruimte in uw tuin, maar wilt u deze niet in het zicht hebben? Wij plaatsen diverse tuinunit's, indien gewenst wordt deze in de overkapping verwerkt. Zo geniet u van extra opslagruimte in de tuin, zonder dat het opvalt. Ook zijn wij in staat vlonders te realiseren in uw tuin, dat de tuin een speels karakter meegeeft. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door vakkundig opgeleid timmerpersoneel en voorbereid in onze eigen timmerwerkplaats. Vraag naar de mogelijkheden voor onze houtwerken!  

  • Onderhoud

Uw tuin of bedrijfsterrein is gerenoveerd en aan uw wensen en behoeften aangepast. Om het in een optimale conditie te houden is onderhoud benodigd. Dit kan variëren van zowel klein tot groot onderhoud en van periodiek tot intensief. Graag nemen wij u alle onderhoudstaken uit handen en zorgen wij in samenspraak met u voor een onderhoudsplan. Ook onderhoudsvrije tuinen behoeven enig onderhoud. Wanneer beplanting niet of te weinig gesnoeid wordt, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Ook het niet schoonmaken van bestrating kan blijvende schade veroorzaken. Geef uw tuin of bedrijfsterrein de aandacht die het verdiend! Wij beschikken over moderne onderhoudsapparatuur, voldoende vakkennis en ervaren medewerkers. Onze onderhoudswerkzaamheden richten zich onder andere op het verwijderen van onkruid, het snoeien van diverse beplanting, gazononderhoud, het bemesten van bloemborders, bedrijventerreinen bladvrij houden en het rooien van diverse beplanting. Een blijvend mooie tuin, wie wilt dat nou niet? Waar de aanleg stopt, gaat onze zorg verder!  

E-mailen
Bellen
Map
Info