Rikken bestrating en groenvoorziening
Het adres voor ontwerp, aanleg en onderhoud

Tuinontwerp

Voordat wij beginnen met het opstellen van een tuinontwerp, is het zaak kennis te maken op de locatie zelf. Zo kunnen de wensen en behoeften van u als klant worden vastgesteld en kan de locatie worden bekeken. Bij het bekijken van de locatie begint het gehele proces te lopen: indrukken van de omgeving, de bereikbaarheid en de bouwstijl van het huis of bedrijfspand. Tijdens het gesprek zullen een aantal zaken worden opgehelderd, zoals een aantal voorwaarden waar de tuin aan dient te voldoen. Wilt u graag een onderhoudsvrije tuin, of geniet u juist van het tuinieren in alle jaargetijden? Houd u van een strak ontwerp met rechte lijnen, of gaat u liever voor een modern ontwerp waarbij speelse contouren aanwezig mogen zijn?  

De volgende stap is het opstellen van een schetsontwerp, waarbij er een ontwerp wordt gemaakt dat voldoet aan alle wensen uit het eerste kennismakingsgesprek. Het ontwerp zal worden opgesteld vanaf een volledig kale situatie, zodat de tekening overzichtelijk is en eenvoudig te lezen. Er wordt hierbij een grove schets opgesteld van de ruimte, de definitieve inmeting zal pas gebeuren nadat het schetsontwerp is behandeld, de materialen zijn vastgesteld en de voorlopige offerte is bekeken.

Nadat bovenstaande zaken zijn voltooid, kan er worden begonnen met het definitieve ontwerp. De tuin wordt ingemeten, alle benodigde gegevens worden verzameld en de aandachtspunten uit het eerste en tweede gesprek worden meegenomen. Het definitieve ontwerp zal worden uitgewerkt als plattegrond, zodat de tekening tevens dient als bouwtekening voor onze medewerkers. Wilt u het definitieve ontwerp laten aanvullen met een 3D-visualisatie? Bespreek samen met ons de mogelijkheden!

Indien gewenst behandelen we in samenwerking met u het laatste onderdeel met betrekking tot het beplantingsplan, verlichtingsplan en onderhoudsplan. Door onze vakkennis zijn wij in staat een evenwichtig plan te maken, waardoor u in ieder jaargetijde kunt genieten van een sfeervolle, blijvend groene tuin. Deze fase is echter aanvullend en niet benodigd indien de renovatie uitsluitend de aanleg omvat.

Kostentabel tuinontwerp

In onderstaande tabel worden de prijzen voor het tuinontwerp weergegeven. Alle genoemde bedragen zijn inclusief 21% BTW. 

Oppervlakte

Ontwerp 2D

Ontwerp 2D & 3D

0-100 m2

€ 200

€ 300

101-200 m2

€ 350

€ 450

201-300 m2

€ 650

€ 750

301-400 m2

€ 800

€ 900

401-500 m2

€ 1.100

€ 1.200

500+ m2

€ op aanvraag

€ op aanvraag

Het ontwerp sluit perfect aan bij uw wensen, komt overeen met het denkbeeld van een droomtuin en er wordt over gegaan tot realisatie. Indien de realisatie door ons bedrijf wordt uitgevoerd, ontvangt u 50% korting op de kosten voor het tuinontwerp zoals vermeld in bovenstaande tabel!

E-mailen
Bellen
Map
Info